Renskavsgryta med potatismos

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

Norrländsk specialitet

Ingredienser

  • 2 pkt fryst renskav, à 240 g
  • 2-3 msk smör
  • 1 gul lök, ca 150 g hackad
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 1 burk väl avrunnen blandsvamp, 200 g
  • 1 tsk vilt- och köttkrydda av märket Kockens
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl mellangrädde, 27%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Fräs renskaven i två omgångar, i smör, i het panna. Tillsätt lök, champinjoner, blandsvamp, viltkrydda och vitlök. Låt blandningen fräsa på medelgod värme några minuter under omrörning.
    2. Tillsätt vin och grädde. Låt grytan småputtra 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrörd i 2 msk vatten och ge allt ett uppkok.
    3. Servera tillsammans med potatismos och rårörda lingon.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben