Renskavsgryta med senap och timjan.

Serverar: 2 portioner

Fick receptet av en vän, har inte hunnit göra den själv ännu. Men den ska vara god.

Ingredienser

  • 250 g renskav
  • 1 msk matfett
  • 1 gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk koncentrerad kantarellfond
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek renskaven i en stekpanna med matfett tills den får fin färg. Tillsätt löken i slutet av stekningen.
    2. Strö över mjölet och rör om. Späd med fond, vatten och crème fraiche.
    3. Smaksätt med senap, timjan,salt och peppar. Låt grytan sjuda i 5 minuter.
    4. Servera med potatismos,kokt broccoli och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben