Renstek

Serverar: 6 portioner

Vilt är gott.

Ingredienser

  • 1 kg renstek
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk krossade enbär
  • Sås
  • 25 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl sky eller viltfond
  • 2 dl grädde
  • 1 msk rödvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader för färskt kött eller 70 grader för fryst kött.
    2. Gnid in salt, peppar och enbär i köttet. Lägg det direkt i en ugnssäker form. Sätt in termometern. Stek köttet i nedre delen av ugnen, tills termometern visar på 77 grader.
    3. Låt svalna något och skär sedan i tunna skivor. Koka samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull och servera till köttet. Kokt potatis och lättkokta grönsaker är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben