Maud Olofssons västerbottenpaj

Serverar: 4 portioner

Har ej testat Maud´s paj, men ska och eftersom jag inte äter renkött, tar jag rökt hamburgerkött i stället.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g rökt renstek
  • 100 g västerbottenost
  • 225 g broccolibuketter
  • 1 dl smörfrästa kantareller
  • 2 ägg
  • 2 dl standarmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel och låt formen vila i cirka 30 minuter i kylskåp. Förgrädda skalet i 10 minuter.
    2. Hacka rensteken.
    3. Fördela ost, broccoli, svamp och renstek i pajskalet.
    4. Vispa ihop ägg och mjölk, ev salt och peppar. Häll äggblandningen i pajskalet. Den ska knappt täcka fyllningen.
    5. Grädda i cirka 25 minuter, tills äggblandningen har stannat.
    6. Servera med sallad och löjromsröra (gräddfil, löjrom och hackad gräslök).

    Liknande recept

    4.8
    2 h 30 min
    4-6
    1
    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben