Maud Olofssons västerbottenpaj
Har ej testat Maud´s paj, men ska och eftersom jag inte äter renkött, tar jag rökt hamburgerkött i stället.
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
100 g rökt renstek
100 g västerbottenost
225 g broccolibuketter
1 dl smörfrästa kantareller
2 ägg
2 dl standarmjölk
Salt
Peppar
Instruktioner
- Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel och låt formen vila i cirka 30 minuter i kylskåp. Förgrädda skalet i 10 minuter.
- Hacka rensteken.
- Fördela ost, broccoli, svamp och renstek i pajskalet.
- Vispa ihop ägg och mjölk, ev salt och peppar. Häll äggblandningen i pajskalet. Den ska knappt täcka fyllningen.
- Grädda i cirka 25 minuter, tills äggblandningen har stannat.
- Servera med sallad och löjromsröra (gräddfil, löjrom och hackad gräslök).
Liknande recept
Kommentarer (0)