Köttfärspaj med västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Västerbottenpaj i ny tappning.

Ingredienser

  • 4 dl majsmjöl
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 krm salt
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör, till stekning och ugnsform
  • 300 g nötfärs
  • 2 tärnade tomater
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 2 salladslökar eller 1 bit skivad purjolök
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk socker
  • 3 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Vispa ut majsmjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, smör och salt i en kastrull. Vispa ner i mjölblandningen. Koka på svag värme någon minut tills det tjocknar till en gröt.
    3. Fräs löken i smör 2-3 minuter. Öka värmen, bryn köttfärsen. Rör ner tomater, ost och salladslök. Krydda med timjan, koriander, salt, socker och svartpeppar. Spara lite timjan och koriander till garnering.
    4. Platta ut 2/3 av majsdegen i en lättsmord ugnsform med löstagbar kant. Ta hjälp av lite majsmjöl. Lägg på köttfärsfyllningen och täck med resten av degen som ett lock. Stick några hål i pajlocket.
    5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Garnera med lite timjan och koriander.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben