Pajdegen:
Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan. Servera pajen ljummen.
Betyg 5. Så enkelt & helt otroligt gott :) kommer göras massor med ggr. Tack:)
essa721 september 2014
Mycket god paj! Alla tjugo festdeltagare bad om receptet:)Lätt att göra också. Valde att göra en och en halv sats till en pajform med 28 cm i diameter vilket passade exakt.
Betyg 5. Så enkelt & helt otroligt gott :) kommer göras massor med ggr. Tack:)
Mycket god paj! Alla tjugo festdeltagare bad om receptet:)Lätt att göra också. Valde att göra en och en halv sats till en pajform med 28 cm i diameter vilket passade exakt.