Västerbottenpaj

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 55 minuter

Per Morbergs recept på västerbottenpaj, en smakrik paj med västerbottensost. Recept från Morberg lagar husmanskost. Den här pajen är alltid rätt. Dock vågar jag påstå att den åtta gånger av tio står på bordet i augusti – när det serveras kräftor. /Per Morberg

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 100 g vetemjöl (1 2/3 dl)
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g västerbottensost, grovriven
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk eller vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Fördela västerbottensost i pajskalet. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben