Servera den varm eller ljum garnerad med färska örter
Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl mellangrädde
150 g västerbottenost, riven
½ tsk salt
1 krm svatpeppar
Garnering
¼ kruka färsk oregano eller timjan
Instruktioner
Ugn 225°
Blanda snabbt degen i en matberedare och klä en 24 cm pajform och ställ den kallt 30 min.
Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 min.
Vispa ägg och grädde, tillsätt ost, salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca 25 min tills fyllningen stannat och pajen fått fin gärg.
Servera den varm eller ljum garnerad med färska örter.
Hade kräftskiva igår och gjorde denna paj, den blev jätteomtyckt. Fast jag gjorde det lätt för mig och köpte färdig pajdeg , bara att lägga i formen. Sen hade jag färsk oregano och timjan ovanpå. 5 i betyg. Kommer definitivt att göra denna paj fler gånger.
Hade kräftskiva igår och gjorde denna paj, den blev jätteomtyckt. Fast jag gjorde det lätt för mig och köpte färdig pajdeg , bara att lägga i formen. Sen hade jag färsk oregano och timjan ovanpå. 5 i betyg. Kommer definitivt att göra denna paj fler gånger.