En kanongod paj som passar väldigt bra till kräftkalaset eller till en buffé. Funkar också bra som lunch med en sallad till!
Ingredienser
Pajskal
150 g mjukt smör
250 g vetemjöl (ca 4,2 dl)
1 ägg
0,5 dl vatten
Fyllning
1/2 l riven västerbottenost
3 ägg
3 dl crème fraiche eller gräddmjölk
cayennepeppar
Gjorde denna på midsommar och den var mycket uppskattad. Ger dock bara en 4 då jag anser att receptet är ofullständigt. Vi gräddade pajen ca 25 min i 175 grader.
Tips!! Vi hade lätt creme fraiche och löjrom till. Supergott!! Pajen var lika god att värma i ugnen dagen efter. Nästan godare...
Tack för ett recept med supergod paj. Bjöd gästerna på detta och flera bad om receptet. Mycket gott!!
Glömde skriva att vi även har finhackad rödlök, förutom creme fraiche och löjrom, till pajen. Supergod. Passar på midsommar, kräftskivan eller vilken dag som helst. =)