Västerbottenpaj

Serverar: 6 portioner

En kanongod paj som passar väldigt bra till kräftkalaset eller till en buffé. Funkar också bra som lunch med en sallad till!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g mjukt smör
  • 250 g vetemjöl (ca 4,2 dl)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • Fyllning
  • 1/2 l riven västerbottenost
  • 3 ägg
  • 3 dl crème fraiche eller gräddmjölk
  • cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser väl och låt vila kallt ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform, nagga degen och förgrädda i ca 10 minuter, 175 grader.
    2. Lägg den rivna osten i det förgräddade pajskalet. Vispa ägg, tillsätt crème fraiche eller gräddmjölk och häll det över osten. Pudra över lite cayennepeppar.
    3. Grädda i 175 grader tills ostmassan stelnat, ca 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    6-8
    2

    Kommentarer (4)

    Klingan 22 juni 2008

    Gjorde denna på midsommar och den var mycket uppskattad. Ger dock bara en 4 då jag anser att receptet är ofullständigt. Vi gräddade pajen ca 25 min i 175 grader.

    Klingan 26 juni 2008

    Tips!! Vi hade lätt creme fraiche och löjrom till. Supergott!! Pajen var lika god att värma i ugnen dagen efter. Nästan godare...

    Lojsen 22 november 2008

    Tack för ett recept med supergod paj. Bjöd gästerna på detta och flera bad om receptet. Mycket gott!!

    Klingan 30 december 2009

    Glömde skriva att vi även har finhackad rödlök, förutom creme fraiche och löjrom, till pajen. Supergod. Passar på midsommar, kräftskivan eller vilken dag som helst. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben