Retrokaka med kokos

Serverar: 10 portioner

Kakans utseende påminner om 1970-talets favoritdessert med grädde och fruktcocktail.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 msk pressad apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl kokosflingor
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk fruktcocktail, ca 400g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter apelsinsaften. Blanda mjöl, bakpulver och kokoa och rör ner det i smeten.
    3. Häll den något tröga smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kallna.
    4. Garnera kakan med vispad grädde och fruktcocktail vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben