Revbensspjäll med karamelliserade fikon

Variant till julbordet? Varför inte! Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.

Ingredienser

  • 1 kilo tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 1 ½ liter vatten
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 2 msk smör
  • Glaze
  • 2 dl kokspad
  • 2 dl japansk soja
  • ½ dl honung
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 msk smör
  • Garnering
  • 4 fikon
  • 1 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Räcker till 8 pers på buffé.
    2. Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 ½ timme.
    3. Ta upp köttet och låt det kallna. Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår. Lägg alla ingredienserna, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
    4. Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.
    5. Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben