Rigatonigratäng med grönsaker, tonfisk och oliver

Serverar: 4 portioner

När alla smaker samsas i ugnsvärmen händer det fantastiska saker.

Ingredienser

  • 4 port pasta rigatoni eller penne, 280g
  • 3 msk smör + 1 msk smör till formen
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 200 g riven ost, gärna cheddar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 300 g tonfisk på burk
  • 10 kärnfria oliver
  • Garnering
  • Färska örter, gärna timjan
  • Finstrimlat skal av 1 citron
  • Flagad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
    2. Smält smöret i en kastrull. Fräs i mjölet under omrörning i någon minut utan att det tar färg. Häll i mjölken, lite i taget under vispning. Sjud under vispning i 5 minuter. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form.
    4. Dela och skär zucchinin i tunna skivor. Skala och hacka löken grovt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs grönsakerna i oljan i 3 minuter.
    5. Blanda den avrunna pastan i en bunke, först med ostsåsen och sedan med de frästa grönsakerna. Dela tonfisken i bitar och blanda dem försiktigt med pastan.
    6. Häll pastan i formen och toppa med oliverna. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter. Peppra och garnera med örter, citronskal och parmesanflagor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben