Ris med bacon och grönt

Serverar: 4 portioner

Den här rätten med spröda grönsaker, mjukt ris och krispigt bacon är supergod oavsett om den serveras som spontan familjemiddag eller på buffén.

Ingredienser

  • 2½ dl långkornigt ris
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 6 baconskivor
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 salladslökar
  • 2 msk solrosolja
  • 2 vispade ägg
  • 1 tsk kinesiska fem kryddor eller ½-1 tsk chiliflingor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt paketets anvisningar. Tillsätt ärterna fem minuter före tillagningstiden är slut. Täck över kastrullen och ställ åt sidan för att svalna.
    2. Skär baconskivorna i strimlor. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Hacka vitlöken. Skär salladslökarna i 3 cm långa bitar och finstrimla dem på längden. Lägg strimlorna i isvatten och låt dra fem-tio minuter tills de snurrar sig till fina ringar.
    3. Hetta upp oljan i en stor wok- eller stekpanna. Tillsätt baconet och woka två-tre minuter. Tillsätt paprika och vitlök och woka över medelvärme cirka tre minuter. Rör ner äggen och woka tills de har blivit fasta. Tillsätt riset och ärterna.
    4. Blanda ner fem kryddor och woka tills allt är genomvarmt. Låt löken rinna av och tillsätt till riset. Smaka av med salt och peppar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben