Ris med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Risrätten innehåller kokosmjölk för att få den goda kokossmaken. Curryn ger styrka och gurkmejan ger vacker gul färg.

Ingredienser

  • 170 g kräftstjärtar
  • 4 dl långkorningt ris
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk stark curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • ½ dl hackad basilika och persilja
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Blanda kokosmjölk, vitlök, curry, gurkmeja och salt. Blanda ner kokosmjölkblandningen i riset. Låt kräftstjärtarna rinna av och rör ner dem i riset. Tillsätt basilika och persilja.
    3. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben