Ris- och bönpanna från Cuba
Färdigkokta bönor på burk, gärna i flera färger, är en användbar ingrediens att ha hemma. Bönor och ris tillsammans är typiskt sydamerikanskt vardagskök, liksom kryddningen med chili, ingefära och kajenne. Servera gärna ris- och bönpannan till grillad kyckling.
Ingredienser
2 dl långkornigt ris
1 fp passerade tomater, 500 g
2 dl grönsaksbuljong
4-5 selleristjälkar
1 burk röda bönor, 400 g
2 tsk chilipulver
½ tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
Instruktioner
- Koka riset i tomater och buljong i en kastrull ca 20 minuter. Skölj och skär sellerin i mindre bitar. Låt koka med riset de sista 5 minuterna.
- Låt bönorna rinna av och vänd ned dem i riset. Krydda med chilipulver, ingefära, salt och peppar.
- Du kan givetvis variera med vita eller svarta bönor i stället för röda.
Liknande recept
Kommentarer (0)