Ris- och bönpanna från Cuba

Serverar: 4 portioner

Färdigkokta bönor på burk, gärna i flera färger, är en användbar ingrediens att ha hemma. Bönor och ris tillsammans är typiskt sydamerikanskt vardagskök, liksom kryddningen med chili, ingefära och kajenne. Servera gärna ris- och bönpannan till grillad kyckling.

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 fp passerade tomater, 500 g
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 4-5 selleristjälkar
  • 1 burk röda bönor, 400 g
  • 2 tsk chilipulver
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset i tomater och buljong i en kastrull ca 20 minuter. Skölj och skär sellerin i mindre bitar. Låt koka med riset de sista 5 minuterna.
    2. Låt bönorna rinna av och vänd ned dem i riset. Krydda med chilipulver, ingefära, salt och peppar.
    3. Du kan givetvis variera med vita eller svarta bönor i stället för röda.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben