Ris- och kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

En snabb och lättlagad gratäng som är god och lättäten.

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 300-400 g kassler
  • 1-2 paprikor
  • 1 burk champinjoner, ca 250 g
  • 2½ dl matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • ½ dl ketchup
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningen. Tärna paprika och kassler och bryn det lätt med champinjonerna. Smörj en ugnssäkerform. Lägg ner riset i botten av formen och lägg sedan i kassler, paprika och champinjoner. vispa grädden eller crème fraichen med ketchupen och bred ut den över gratängen. Gratinera i 5-10 min, tills den har fått fin färg.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (1)

    flabban 11 januari 2009

    Supergott. Bytte ut champinjoner mot kantareller och kryddade med chilipulver istället för ketchup. En rätt som jag kommer att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben