Ris- och kasslerlåda

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och snabblagad middag allt-i-ett.

Ingredienser

  • 2 dl matris
  • 4½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 10 cm purjolök
  • 10 skivor kassler
  • 1 dl crème fraiche med paprika-chilismak
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Strimla purjolöken. Lägg riset, buljongtärningen och purjolöken i en kastrull, häll på vattnet och koka upp. Sjud på låg värme under lock i 10 minuter.
    3. Häll sen ris-och lökblandningen i en ugnsfast form. Riset ska vara halvkokt och därmed vattnigt. Lägg kasslerskivorna ovanpå.
    4. Blanda crème fraiche och grädde och häll över kasslerskivorna.
    5. Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter tills riset är klart.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben