Ris- och räksallad

Serverar: 4 portioner

Mycket god och snabblagad! Sallad som passar nu till sommaren!.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl ris
  • 1 paket djupfrysta ärtor, ca 250 g
  • 3-4 hg räkor med skal
  • 1 liten burk sparris, ca 200 g
  • 3 msk klippt dill
  • rostat bröd
  • Salladssås
  • ca 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl chilisås eller ca 1 1/2 msk tomatpuré
  • vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den kallna. Spola ärtorna med vatten så de tinar. Rensa räkorna. Häll av spadet på sparrisen. Dela ev sparrisen. Varva ris, ärtor. räkor, sparris och dill i en salladsskål.
    2. Blanda gräddfil och chilisås eller tomatpuré till salladssåsen. Smaksätt med med peppar.
    3. Servera salladen med såsen, rostat bröd och smör

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben