Ris-, oliv- och köttfärsfylld paprika

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 20 minuter

Förvånadsvärt goda fyllda paprikor som jag provade på ett av mina tidigare jobb!

Ingredienser

  • 4 gula paprikor
  • 4 röda paprikor
  • 400 gram kokt ris
  • 400 gram tacofärs
  • 100 gram oliver
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram riven ost (gärna västerbotten)
  • Yoghurtsås
  • 2 dl turkisk mezeyoghurt
  • Italiensk salladskrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela paprikorna på mitten och skölj dom. Hacka oliverna och löken ganska fint och blanda med det kokta riset, tacofärsen och pressa i vitlöken. Lägg blandningen i paprikorna, fyll dom rejält. Strö ost över och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills det är fin färg på paprikorna. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen och tillsätt eventuellt en vitlöksklyfta.
    2. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben