Risbollar med sesamfrön

Serverar: 12 portioner

Umeboshipasta hittar du i hälsokostaffären.

Ingredienser

  • 200 g råris
  • 2 dl sesamfrön
  • 410 g röda kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 2 tsk umeboshipasta
  • 4 msk citronsaft
  • Tamarisås, att dippa i
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med smörpapper. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt riset och koka i 20 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Hetta upp sesamfröna i en medelstor stekpanna över medelvärme tills de är lätt rostade. Kör riset, umeboshin, kidneybönor och citronsaften i en matberedare tills de formar en stel massa. Rulla risblandningen till bollar, stora som valnötter, rulla dem sedan i sesamfröna och placera på bakplåten. Ugnsstek i 12-15 minuter tills de blivit varma och servera med tamarin som dipsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben