Risgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept jag fick av en kompis i början av 80-talet Har bjudit på det både till fest och vardag, alltid lika populärt.

Ingredienser

  • 3 dl okokt långkornigt ris
  • 1 burk champinjonsoppa
  • 2 dl visp-eller mellangrädde
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1 burk skivade champinjoner
  • riven smakrik ost
  • hackad dill gärna djupfryst
  • Instruktioner

    1. koka riset och bred ut i gratängform blanda champinjonsoppa,grädde,tonfisk och champinjoner till en sås som bredes över riset strö över dill och ost och gratinera i225 grader ca 25 minuter
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kluddis 12 mars 2010

    Denna brukar jag också göra, jag tycker att det är en jättegod vardagsrätt, och enkel med få ingredienser!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben