Risgratäng med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket uppskattad gratäng.

Ingredienser

  • 4 portioner kokt ris
  • 5 hg oskalade räkor
  • 2 strimlade purjolökar
  • 4 ägg
  • 5 dl gräddmjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 knippa hackad dill
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • (eller annan salladskrydda)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader och smöra en ugnsfast form.
    2. Fräs purjolöken med lite matfett så att den mjuknar. (se upp så att den inte blir bränd)
    3. Koka upp mjölken och låt den svalna. Blanda i en skål det kokta riset, de skalade räkorna, dillen, purjolöken och hälften av osten. Slå blandningen i formen.
    4. Vispa ihop mjölken med äggen och kryddorna och slå den över. Stick här och var i riset så att äggstanningen rinner ner. Strö över resten av osten. Gratinera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben