Risnudelsallad med jordnöts- och kokossås

Ett lätt och läckert grönsaksfat med nudlar som serveras med en krämig jordnöts- och kokossås.

Ingredienser

  • 3 msk jordnötssmör
  • 3 msk lätt kokosgrädde
  • 1 msk färskpressad cittronsaft
  • 1 msk ljus soja
  • 200 g risnudlar
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 150 g sockerärter
  • 5 dl böngroddar
  • Instruktioner

    1. Lägg jordnötssmöret i en liten stekpanna och tillsätt kokosgrädde, färskpressad citron och soja. Värm upp på medelvärme under omrörning 10 minuter tills såsen tjocknat lite. Ta av från värmen och låt svalna.
    2. Lägg nudlarna i en värmesäker skål och häll på kokande vatten tills nudlarna täcks. Låt dra ca 10 minuter tills nudlarna är mjuka. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av väl.
    3. Förbered grönsakerna. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar, halvera gurkan på längden och skär den i skivor, ansa sockerärterna. Lägg morötterna i kokande vatten och låt dem koka 2 minuter. Tillsätt sockerärterna de sista 30 sekunderna. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
    4. Lägg upp nudlar och grönsaker på tallrikar eller på ett fat och servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben