Risotto med bulgur

Serverar: 4 portioner

Betydligt hälsosammare för den som tänker på sådant! Helt vegetariskt.

Ingredienser

  • 6 dl bulgur
  • 10 dl kokande vatten
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 zucchini
  • Olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Hacka löken och låt mjukna i olivolja. Tillsätt bulguren och fräs en kort stund. Tillsätt det kokande vattnet, buljongtärningen, tomatpurén, paprikapulver och salt och peppar. Sjud utan lock tills vattnet har kokat in. Späd med lite mer vatten om du tycker att det blir för torrt. Skär zucchinin i stavar, svampen i skivor och hacka moroten och paprikan. Fräs i en separat stekpanna tills det fått lite färg. Blanda ihop med bulguren och strö över persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EidAn01 27 november 2009

    jag har gjort ungefär såna här saker förut med typ samma ingredienser fast utan recept. Roligt att hitta ett recept som jag kan prova-jag vet ju att jag tycker om den här sortens saker!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben