Risotto med grillad kyckling, salvia och pinjenötter.

Serverar: 4 portioner

Låter gott, har ej provlagat.

Ingredienser

  • 13 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 2 charlottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 2 ½ dl vitt vin
  • 2 ½ dl parmesanost (riven)
  • ½ dl färsk salvia (hackad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk pinjenötter
  • 500 g kycklingfilé
  • Instruktioner

    1. Värm buljongen i en kastrull för sig.
    2. Hacka och fräs löken mjuk i oljan i en annan kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut.
    3. Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden.
    4. Tillsätt den varma buljongen - lite i taget - riset ska suga åt sig buljongen. Risotton ska sjuda och röras om ofta under tillsättning av buljongen. Risotton ska bli lös - med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Det tar ca 20 minuter att tillsätta och koka in buljongen.
    5. Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner parmesanost och salvia. Låt risotton svälla några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Rosta nötterna i torr, het stekpanna i ett par minuter - salta.
    7. Pensla filéerna med olja, salta och peppra. Grilla dem på valfritt sätt tills de är genomstekta. Skär i skivor.
    8. Toppa risotton med kyckling, nötter och parmesanost. Ringla över lite olja.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (2)

    Bfozz 6 december 2012

    En avskrivning av följande recept: http://www.zeta.nu/recept/grilla/grillad-kyckling/risotto-med-grillad-kyckling-salvia-och-pinjenotter Trodde man skulle använda egna recept

    Hermit 6 december 2012

    De flesta recept som finns på matklubben är kopierade från andra ställen - det här är inget unikt. Det står även i reglerna för recept att man gärna får ange källa - anledningen till att jag inte gjort det beror på att jag inte kom ihåg var receptet kom ifrån. Har du inte läst min kommentar - det låter gott men jag har inte provlagat det, det ger väl en ganska tydlig hint om att jag inte har uppfunnit receptet själv - eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben