Risotto med köttfärs och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mina barn älskar denna rätt. Snabb att göra, sköter sig själv på spisen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 500 g köttfärs
  • 2 dl avoriris (=risottoris)
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk majskorn (200g)
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk salt
  • ½ röd paprika finhackad i tärningar
  • ½ dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs den i smöret i en traktörpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt curry och köttfärs och låt det brynas ett par minuter. Rör ner riset och späd med vatten. Lägg i grönskasbuljongtärningen. Låt koka under lock i 25 minuter. Tilsätt majs utan spad när 5 minuter återstår av tiden. Smaka av med salt och peppar. Rör ner paprika och persilja och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Petriz1 6 januari 2010

    Så himla gott och enkelt, blev ungarnas favorit på en gång.

    hanna_s 23 februari 2010

    Jättegott! Gjorde den på råris,det funkade bra.

    kayman 29 september 2010

    Smakade jättebra - ungarna tyckte verkligen om den med lite turkisk yoghurt och riven morot till. Snabbt och lätt och tid till att duka och göra klart medans det puttrade...//Kjell

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben