Risotto med skinka och broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En vardagsversion av risotto. Man kan byta ut broccolin mot andra grönsaker, som t ex ärtor eller bönor. Gott gott!

Ingredienser

  • Olivolja till stekning
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1½ l varm buljong
  • Lite finhackad vitlök efter smak
  • 100 g tunn skinka, i strimlor, ev mer efter smak och tycke
  • 300 g risottoris
  • 150 g små broccolibuketter
  • 2 kvistar timjan
  • Riven ost till servering
  • Färskmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk, 3-4 min. Lägg i vitlöken och skinka tills den fått lite färg. Lägg i riset och rör runt 1-2 min. Ha i lite buljong i pannan och rör runt. När nästan allt kokat in, häll på mer och rör.
    2. Upprepa detta tills all buljong är använd. Ca 20 minuter. Ha i broccolin i risotton och koka i 5 min till. Ha i timjan i pannan och servera med lite riven parmesan eller annan stark ost.
    3. Tips: Om du använder brunt ris, fullkorn, så kan du hälla på all buljong på en gång.
    4. En portion innehåller 420 kcal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben