En verklig smakupplevelse för alla som gillar risotto.
Ingredienser
3 dl risottoris
2 msk olivolja
1/2 gul lök
1 kvist rosmarin
4 soltorkade tomater
1-1 1/2 dl vitt vin
8-10 dl grönsaksbuljong
1 dl parmesanost
1 liten knippe persilja
2 tomater
Instruktioner
Hacka löken och fräs med rosmarinen i olivolja. Tag ur rosmarinen och häll i riset. Fräs och låt riset suga upp oljan. Strimla och tillsätt soltorkade tomater.
Häll i vinet och låt koka in, rör om under tiden.
Häll i LITE buljong och låt sjuda, tillsätt en slev buljong så fort vätskan nästan kokat in. Ska koka totalt ca 15-20 min.
Grovriv parmesan och skär ner persilja och tomat. Tillsätt parmesan och låt den smälta ner. Lägg i tomat och persilja.