Rispudding med banan

Serverar: 4 portioner

Barn brukar gilla den här bananversionen av rispudding. Torkade bananer mjuknar när de tillagas, och de ger smak och sötma åt denna krämiga, lena efterrätt.

Ingredienser

  • 1 msk margarin
  • 40 g torkade bananer i små bitar
  • 50 g grötris
  • 7 ½ dl mellanmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Använd margarin och smörj en 9 dl ugnsform. Lägg bananbitarna och grötriset i formen. Häll mjölk i en kastrull och värm försiktigt tills den precis ska börja koka. Häll den varma mjölken över bananerna och riset, rör om.
    3. Grädda 1 timme och 45 minuter till 2 timmar eller tills riset är klart och det mesta av mjölken sugits upp. Rör om i formen en gång när halva tiden har gått. Låt svalna några minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben