Robust färsgryta
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
God och enkel gryta
Ingredienser
Olja till stekning
700 g nötfärs
150 g champinjoner
12 smålökar
2 morötter
6-7 potatisar
Salt
Peppar
3 dl kalvbuljong
Persilja till garnering
Instruktioner
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Dela färsen i lite större bitar, lägg ner i pannan och stek dem gyllenbruna runtom.
Ansa, skala och skär svampen, löken och rotfrukterna i mindre bitar. Lägg ner i panna och fräs med köttet ca 5 minuter.
Vänd lite då och då så att allt får lite färg. Krydda med salt och peppar.
Häll på buljongen och låt småputtra ca 5 minuter. Servera gärna med lite persilja på toppen
Jag brukar sätta lite smak på färsen före stekning.
Liknande recept
Färsgryta med pasta
2
Fransk färsgryta
4.5
25 min
4
5
Köttfärssås robust
5
40 min
4
1
Indonesisk färsgryta med ananas
30 min
4
1
Färsgryta med grönsaker
3.5
2
1
Gunillas vildsvinsgryta med ölkorv
20 min
4
Nojjans goda stekta ris.
2.5
40 min
4-6
2
BrytbulleMums
20-25
Koreansk färsgryta
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!