Robust färsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel gryta

Ingredienser

  • Olja till stekning
  • 700 g nötfärs
  • 150 g champinjoner
  • 12 smålökar
  • 2 morötter
  • 6-7 potatisar
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl kalvbuljong
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Dela färsen i lite större bitar, lägg ner i pannan och stek dem gyllenbruna runtom.
    2. Ansa, skala och skär svampen, löken och rotfrukterna i mindre bitar. Lägg ner i panna och fräs med köttet ca 5 minuter.
    3. Vänd lite då och då så att allt får lite färg. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll på buljongen och låt småputtra ca 5 minuter. Servera gärna med lite persilja på toppen
    5. Jag brukar sätta lite smak på färsen före stekning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben