Rocky Road-bullar

Serverar: 40 portioner

En riktigt rolig idé att göra bullar av favoritgodiset. Gott med jordnötter som möter den söta karamelliserade mjölken i fyllningen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 8½ dl + 6½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1½ dl socker
  • Fyllning
  • ½ burk karamelliserad mjölk, á 397 g
  • 200 g smör
  • 125 g mörk choklad, 55 %
  • 2 dl salta jordnötter
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • 75 g mörk choklad, 55 %
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 8½ dl vetemjöl och rör till en smet. Låt vila övertäckt, ca 2 timmar. När den bubblat upp och sedan börjar sjunka då är den klar. Tillsätt 6½ dl vetemjöl och salt och blanda på låg hastighet i en hushållsmaskin. Blanda i rumsvarmt smör och socker och arbeta degen smidig, 15 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
    2. Fyllning: Mixa den karamelliserade mjölken med rumsvarmt smör. Hacka 125 g av chokladen ganska grovt.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en stor rektangel och bred på fyllning. Strö över hackad choklad och jordnötter. Rulla ihop från långsidan och skär i 2 cm breda bitar och lägg i pappersformar. Låt jäsa övertäckta i 1½ timme.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen 10 minuter. Låt svalna på galler. Smält chokladen och ringla den över bullarna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben