Ingredienser
Pajskal
170 g (ca 1,8 dl) kex smulor (någon med choklad smak, såsom Maryland cookies)
1 msk socker
En nypa salt
6 msk smör, smält
Fyllning
400 g choklad (jag använde 200g mörk och 200 mjölk choklad)
4 dl grädde
2 äggulor, lättvispade
2 dl mini marshmallows (går bra att klippa stora med)
2 dl sötmandel med skal, (micra dem i 1,5 min så ger de mer smak)
Topping
Ca 1 dl mini marshmallows
0,5 dl sötmandel med skal
50 g choklad, hackat grovt
Prövade den här pajen och den var jättegod! Hade en strykande åtgång även om det räckte med en liten bit..! Jag hade i lite mindre mandel och salta jordnötter och dumle också. Det blev supergott!
Hej! Testade denna paj nu till påsk men tycker att receptet är något missvisande. När chokladen och vispgrädden skulle vispas ihop så upptäckte jag att det måste vara kylskåpskallt för att bli fluffigt. Vispade och vispade och vispade (med elvisp lyckligtvis) på första försöket men efter 20 minuter var det fortfarande lika rinnigt. Efter ett par timmar i kylen gick det däremot att vispa ihop! Pajen var för övrigt god men väldigt mäktig. Jag hoppade över mandeln och hade istället i salta jordnötter och dumle.