Rocky roadtårta

Serverar: 16 portioner

Knaprigt, segt, mjukt, salt och sött. Denna tårta har det mesta!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 200 g finhackad mörk choklad
  • Topping
  • 10 Dumlekolor
  • 2 dl torrostade, grovhackade nötter tex. hasselnötter, jordnöt och pecannöt
  • 2 dl minimarshmallows
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vispa ner smöret samt de torra ingredienserna i äggvispet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska ha en frasig yta och provstickan ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna.
    4. Glasyr: Koka upp grädde och sirap. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt finhackad choklad och rör tills den har smält. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 minuter.
    5. Topping: Bred glasyren på bottnen. Strö över halverad Dumle, grovhackade nötter och marshmallows.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben