Röd currylax med grönsaker och ris

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Hemmagjord curry som passar till lax eller kyckling.

Ingredienser

  • 2 laxfileer
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 broccolistånd
  • 1 handfull hericot verts
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • ½ lime
  • 2 dl svart ris
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 msk korianderfrö
  • 1 msk spiskummin
  • 1 bit kanel
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 msk kardemummakapsel (svart inte grön)
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • ½ tsk torkad chili
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 4 msk gurkmeja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Rosta kryddorna (förutom gurkmeja och ingefära) i en torr stekpanna. Mal kryddorna i en mortel tillsammans med sesamolja.
    2. Du kan justera mängden kryddor efter egen smak. Det blir ungefär 1 dl och du behöver inte allt. Spara och använd resten nån annan gång.
    3. Börja koka riset då det tar längst tid. Stek lök och vitlök i matolja och häll i ca 3 msk av curryblandningen. Häll i coccosmjölk.
    4. Lägg i lax, broccoli och hericot verts. Låt puttra tills laxen är genomkokt och grönsakerna har spänts. Kläm över lite lime och smaka av med sesamolja och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben