Röd fisksoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Het soppa med räkor och röd curry

Ingredienser

  • 400 g hokifilé
  • 500 g räkor med skal
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk olja
  • 2 burkar kokosmjölk à 400 ml
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • ½ msk juice av lime
  • ½ msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • Hackad dill
  • Till servering
  • 250 g äggnudlar
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    Skär fisken i bitar och skala räkorna. Kärna ur chilin, finhacka den, vitlök och purjolök. Fräs hacket med currypasta i olja i en kastrull. Häll över kokosmjölk, vatten, buljongtärning, lime-saft, fisksås och salt. Låt koka upp. Lägg ner fisken i soppan och sjud ca 5 minuter. Lägg i räkorna och strö över dill. Koka äggnudlarna i en kastrull för sig. Låt var och en lägga nudlarna och kokosflingor i soppan vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    petruuus 25 november 2009

    Tack för detta receptet ! Skulle bjuda min kusin på detta imorgon och hittade inte receptet i alla papper jag har, så du har räddat min dag ! Soppan är underbar.

    nilha 20 januari 2010

    Mums, mums! Riktigt gott! kommer vi göra fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben