Röd pesto-potatis med chili och vitlök

Serverar: 4 portioner

Passar bra till grillat.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 100 g körsbärstomater
  • 2-3 msk rostade pinjenötter
  • 15 soltorkade tomater
  • 1 kruka färst basilika
  • ½ hackad röd chilifrukt
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i mindre bitar.
    2. Peston: Mixa soltorkade tomater, basilika, chili och vitlök till en grovkornig massa. Blanda i parmesanost och olivolja och smaka av med salt.
    3. Blanda potatisen med peston och halva körsbärstomater och strö sedan över pinjenötterna. Kan serveras varm, ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annie28 21 mars 2011

    Den här är super god! brukar jag göra flera gånger under sommaren .-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben