Röd vinbärssaft med blåbär, citron och ingefära

Tid: 1 timme

Väldigt god men lite odryg.

Ingredienser

  • 650 g röda vinbär
  • 200 g blåbär
  • 2 skalade citroner
  • 1 bit skalad ingefära, ca 50 g
  • 4+3 dl vatten
  • 1 ½-2 dl honung
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Lägg all frukt och bär i en rejäl gryta med 4 dl vatten. Koka i 10 minuter. Häll över i en silduk och låt rinna av 30 minuter.
    2. Lägg tillbaka de avrunna bären i grytan med 3 dl vatten. Koka i 5 minuter. Häll av igen i samma sil ner i samma bunke som tidigare. Koka upp all avrunnen saft med honung, smaka av. Tillsätt natriumbensoat och häll upp i atamonsköljda flaskor som stängs direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben