Röda bär under pistaschtäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

God och smarrig efterrätt. Pistaschnötterna kan bytas ut mot skållad sötmandel.

Ingredienser

  • 0,5 l hallon
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl pistaschnötter, skalade, osaltade (ca 125 g)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa bären, halvera jordgubbarna och lägg bären i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsskålar. Strö över hälften av sockret.
    2. Hacka nötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl och resten av sockret. Strö blandningen över bären. Hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
    3. Servera bären lätt avsvalnade med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben