Röda havet - jättegod soppa

Serverar: 5 portioner

En soppa som jag gjorde för flera år sedan, som innehåller bl.a. krabba, schalottenlökar och skalade tomater.

Ingredienser

  • 20 st schalottenlökar eller 10 små gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 stor burk skalade tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • Ett par kvistar timjan
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krabba
  • 2 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala lökarna och bryn dem lätt i smöret. Tillsätt de hela, skalade tomaterna, buljongtärningen och vattnet. Lägg i ett par kvistar timjan. Låt det hela sjuda ca 15 min och tag sedan bort timjankvistarna.
    2. Tillsätt vinet och den finfördelade och väl rensade krabban. Hetta upp soppan men låt den ej koka. Vispa grädden tjock och rör i den försiktigt. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
    3. Servera den underbart doftande soppan genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben