Goda och lite magrare variant på kåldolmar med röd sås.
415 kcal/portion
Ingredienser
6 blad vitkål
200 g nötfärs
1 liten rödlök, riven
½ röd paprika, finhackad
3 msk hackad basilika och persilja
Salt
Nymald svartpeppar
½ dl köttbuljong
2 dl färdig tomatsås, typ pastasås
Tillbehör
3 dl kokt fullkornsbulgur eller ris (1 dl okokt)
Blandad sallad
Instruktioner
- Koka kålbladen mjuka och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda färs, lök, paprika, kryddor och buljong till en smet och fördela i kålbladen.
- Vik in kanterna på bladen, rulla ihop till små paket och lägg dem med skarven ner i en låg, vid panna. Häll på tomatsåsen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
- Koka under tiden bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen.
- Servera bulgur eller ris till kåldolmarna och eventuellt en blandad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Ny matambassadör
Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...
Kändiskockar lagar husmanskost
"Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...