Röda vinbärskaka i långpanna

Serverar: 35 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt enkel kaka. Lätt att göra och smidig att göra när man får besök, då den räcker till många.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3-5 dl röda vinbär
  • ca 100 g smör
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker till en porös smet. Blanda ner mjölet och blanda smeten väl. Häll smeten i en klädd plåt, smörj eventuellt pappret med lite olja. Strö ut vinbären över smeten. Skiva smöret tunt och lägg över kakan. Frys gärna smöret innan och använd en osthyvel, det ska vara så tunt som möjligt. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 minuter, tills kakan har fått en fin färg. Dela den i rutor när den har hunnit svalna lite. Lägg papper emellan bitarna, annars kladdar de ihop. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emma_lee 10 november 2009

    Den var väldigt snabb och enkel att göra och mycket god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben