Rödbets, banan och solrosfröbullar

Serverar: 30 portioner

Godare än gott med smör och ost på.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 1-2 msk stötta valfria brödkryddor
  • 3 dl fin rivna rödbetor
  • 1 mosad banan
  • 3 dl skållade grahamsgryn
  • 14 dl mjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i vattnet. Rör ihop resten av ingredienserna och knåda degen väl en stund. Låt jäsa i ca 40 min. Forma till bullar och låt jäsa ytterliggare 30 min. Grädda i 225 º ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben