Rödbets- och chokladkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Morötter blir ju väldigt gott i både matbröd och kakor så då måste väl även rödbetor bli gott.

Ingredienser

  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 st ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 min. Skala dem och låt dem kallna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Finriv rödbetorna (det ska bli ca 5 dl). Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulver.
    3. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform minst 2 liter, helst teflonbelagd med löstagbar kant.
    4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175 grader efter ca 10 min. Grädda totalt 50-60 min.
    5. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktigt helt genomgräddad.
    6. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben