Rödbets- och potatisgratäng

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Man tager det som fanns i kylskåpet, och så lyckat det blev, ibland får man till det.

Ingredienser

  • 7-8 potatisar
  • 6-7 färska rödbetor
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 paket fetaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och rödbetorna Skär dem i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa i hop crème fraichen med grädden och pressa i en vitlöksklyfta.
    2. Häll blandningen över potatis- och betorna. Skär fetaosten i kuber och toppa rätten med dem. Smaka av med salt o peppar.. Sätt in i ugnen 200-225 grader i ca 35-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben