Rödbetsbiffar med getostcréme

Serverar: 4 portioner

Lys upp tallriken med röda, vegetariska biffar som serveras med en passande getostcréme och klyftpotatis.

Ingredienser

  • 2 förp kokta kikärter, á 380 g
  • 6 normalstora rödbetor, ca 600g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk majsstärkelse, Maizena
  • 2 ägg
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin eller torkad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g chévreost
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl mandelspån
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala rödbetor och vitlök. Riv rödbetorna och vitlöken fint. Mixa kikärterna i en matberedare. Tillsätt majsstärkelse, ägg och rosmarin. Vänd ner rödbetor och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    2. Forma 8 biffar och stek dem salta i smör i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter på varje sida under lock.
    3. Skär bort kanterna på osten och smula ner den i en bunke. Blanda ner créme fraiche och mandelspån. Spara lite mandel till dekoration. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera biffarna med getostcréme och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben