Rödbetsbiffar med svamp

Serverar: 4 portioner

Fylliga och goda rödbetsbiffar som dessutom är enkla att göra. Vill du kan du servera kokt potatis till, men potatis är även med i biffarna, så biffarna kan serveras som en allt-i-ett rätt.

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • Tillbehör
  • 250 g svamp
  • 2 krm salt
  • 1 tsk olja
  • 100 g saltgurka
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • Rågbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv rödbetor och potatis. Skala och finhacka löken. Stek rödbetor, potatis och lök i 1 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter under omrörning, tills det mjuknar. Låt svalna ca 5 minuter.
    2. Rör ner ägg, salt, peppar, och majsstärkelse i den stekta blandningen. Det blir en ganska lös smet.
    3. Ta upp en del av smeten med en slev och lägg den i en varm stekpanna med 1 msk olja. Forma till en biff, ca 5 cm i diameter, fös ihop kanterna. Stek biffarna på strax över medelvärme ca 4 minuter på varje sida.
    4. Skiva svampen och stek den i en torr, het panna ca 3 minuter, tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt och fräs den ca 2 minuter.
    5. Servera rödbetsbiffarna med svamp, saltgurka, yoghurt och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben