Rödbetshummus

Serverar: 4-6 portioner

Hummus görs oftast med enbart kikärter som huvudingrediens. Här blandas kikärterna med nykokta rödbetor. Både vackert och gott!!!

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 265 g kikärter (konserv)
  • 1 rödlök
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och dela dem i bitar. Häll av vattnet från kikärterna. Lägg dem tillsammans med rödbetorna i matberedare. Kör till ett slätt mos. Lägg upp i en skål.
    2. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ner i rödbetsmoset tillsammans med créme fraiche, vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
    3. Låt mogna i kylen ca 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben