Sojabiffar med rödbetshummus

Serverar: 4 portioner

En härlig vegetarisk rätt med stekta sojabiffar, rotfruktspytt och en färgsprakande hummus.

Ingredienser

  • 8 sojabiffar (finns färdiga i frysdisken)
  • Smör
  • Pytt
  • 1 kg blandade rotfrukter, tex. kålrot, palsternacka, rotselleri, morötter
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad gräslök
  • Rödbetshummus
  • 1 burk kikärter, ca 400 g
  • ½ rödlök
  • 150 g inlagda rödbetor
  • 1 dl turkisk matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 15-20 minuter. Rör ner gräslöken.
    3. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala löken. Mixa kikärter, lök och röbetor. Blanda ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Stek sojabiffarna i smör i en stekpanna tills de får en gyllenbrun yta. Servera med pytt och rödbetshummus.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben