Rödbetssallad med fläskkotlett och rödbetshummus

Serverar: 4 portioner

Saftiga kotletter tillsammans med god sallad och läcker rödbetshummus. Enkelt men så otroligt gott och fräscht! Salladen passar bra till både fläskkött, lamm, kyckling eller vegetariska alternativ.

Ingredienser

  • Rödbetshummus
  • 3 kokta rödbetor
  • 1 burk kokta kikärter, 400 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färska rödbetor
  • 1 knippe små rödbetor med blast
  • Balsamicovinägrett
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • ½ schalottenlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kotletterna
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • 70 g blandad sallad, t.ex. rucola, mangoldskott och lollo rosso + blasten från rödbetorna
  • 150 g fetaost
  • 1 dl oliver
  • ½ rödlök
  • Instruktioner

    1. Hummus: Skär rödbetorna i bitar och mixa med kikärterna. Tillsätt pressad vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg rödbetornas blast i kallt vatten ca 30 minuter. Koka upp lättsaltat vatten och koka rödbetorna i ca 20 minuter. Skölj under kallt, rinnande vatten och skala rödbetorna. Dela rödbetorna på mitten.
    3. Blanda vinäger och olja. Skala och finhacka löken och blanda i. Salta och peppra.
    4. Pensla kotletterna med olja. Grilla kotletterna på båda sidorna tills de fått fin färg och är genomstekta. Salt och peppra.
    5. Lägg upp sallad och rödbetsblasten på tallrikar eller i en stor skål. Lägg på de kokta rödbetorna, fläskkotletterna och oliverna. strö över fetaosten. Skiva rödlöken tunt och fördela över salladen. Servera med rödbetshummus.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben