Rödbetslasagne med timjan

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Annorlunda och jättegod lasagne. Gott med nybakat bröd och en grönsallad med citrondressing till.

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • ½ dl hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad timjan
  • 1 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl riven ost
  • Peppar
  • 12 lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetor och lök grovt. Fräs dem i oljan. Krydda med timjan, farin, salt och peppar.
    2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölken och låt småkoka 5 minuter. Såsen ska bli ganska tjock. Om den inte blir det - rör ut mer mjöl i lite mjölk och häll sakta ner i såsen under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör i osten men spara en deciliter.
    3. Varva sås, rotfruktsfräs och lasagneplattor i en lätt smord, ugnssäker form. Understa och översta lagret ska vara vit sås. Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alyssum 30 oktober 2008

    Jag lagade den här lasagnen idag och min vita sås blev inte så tjock som den skulle med 3 msk mjöl. Jag fick reda av den efter uppkok och lade till ca 1,5 msk mjöl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben